LOGO3 beige-01

Urban Mining

Atelier Circuler vzw zamelt recuperatiemateriaal in.

De belangrijkste bron van materialen komt voort uit het Urban Mining-project dat begin 2020 werd opgestart door Atelier Circuler vzw met steun van OVAM Vlaanderen Circulair.

De stedelijke omgeving zorgt hier voor kostbare grondstoffen. Atelier Circuler demonteert en ontgint herbruikbare materialen uit gebouwen voordat deze gesloopt of gerenoveerd worden. Deze worden verwerkt in onze projecten op opgeslagen en verkocht in de Materialenbank.

~ De winkel van gerecupereerde bouwmaterialen in Leuven ~

De Leuvense materialenbank is een opslagplaats van de verzamelde, gerecupereerde materialen en grondstoffen. We brengen ze terug in omloop onder andere via onze webshop.

Je vindt hier een groot aanbod aan hout, metaal, isolatiemateriaal, binnen- en buitenschrijnwerk, elektronica,… en veel meer

Via www.materialenbankleuven.be kunt u al onze gerecupereerde materialen bekijken, aankopen of bestellen.

Openingsuren:

Maandag: 14:00 – 17:30
Vrijdag: 14:00 – 17:30

Fan van hergebruiken?

Heb jij hout, metaal of ander herbruikbaar materiaal dat je niet meer gebruikt, maar waar je wel iemand anders blij mee kan maken?

Vul ons aanmeldformulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk!


Mobiele zaag | Gevallen hout

Als bomen omvallen, onveilig zijn of om één of andere reden moeten wijken worden helaas vaak verzaagd tot brandhout. Dat is zonde van het materiaal. Schaaldelen, stammen, planken, balken, draaihout. Met onze mobiele zaag kunnen wij het verzagen!

Woon je in regio Leuven en heb je een gevallen boom? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Wij geven hout een tweede leven.

Het Urban Mining project kon van start gaan dankzij projectsteun van Vlaanderen Circulair.

Je kan het Urban Mining-project en de Materialenbank ook steunen via onze crowdfunding, deze vind je op onze materialenbank website!

Video afspelen

Medemogelijk gemaakt door: