Projecten

Atelier Circuler voert projecten uit. Daarvoor gebruiken we zoveel mogelijk recuperatie- en/of ecologisch verantwoord bouwmateriaal.

Hier zie je hoe we een eiken boomstam verzagen voor de opbouw van een schuilhut in het Meerdaalwoud.

Met onze instroom van gerecupereerde materialen voeren wij projecten uit op maat.
Het team van Atelier Circuler heeft ervaring in en buiten het atelier. Wij bouwen alles in hout en/of metaal: meubelen voor binnen en buiten, kleine bouwprojecten, ornamenten, restauraties en veel meer.

Meubelen

Wij ontwerpen meubelen met grondstoffen en materialen die vaak een unieke geschiedenis hebben. Heb je zelf een idee en wil het uitgewerkt zien? Contacteer ons!

Bouwprojecten en interieur

ook al onze bouw- en interieurprojecten voeren wij uit met zoveel mogelijk gerecupereerde materialen.

Ontwerpen op maat

Alvorens een project proberen wij u een duidelijk ontwerp te bezorgen voor het gewenste resultaat.


Restauraties

Breng uw oude meubelen terug tot leven!

Hier ziet u een antieke Indische tuinbank gerestaureerd tot zijn nieuwstaat. Het gebruikte meranti-hout hebben we verkregen bij de afbraak van een pergola aan een rusthuis in Leuven.

Stadsproducten

Atelier Circuler maakt Leuvense stads-items. Producten met een unieke achtergrond en een ecologisch verantwoorde voetafdruk. 

Op vraag van stad Leuven ontwierpen we zo de Leuvense snijplanken. Gemaakt met gerecupereerd rubberhout, afkomstig van een voormalige wijnkast uit De Hoorn in Leuven.

Draaiwerk, speakers en decoratie

Studio Burn

De studio werking, van BURn vzw, op de zolder van vleugel F had nood aan een upgrade. BURn contacteerde Atelier Circuler voor de inkleding van

Lees meer »

Kerselaar Hoegaarden

De eigenares van deze kerselaar kreeg het niet over haar hart om haar boom op te stoken in haar kachel. In ruil voor kersenhout dat

Lees meer »

Kastanjeboom Lovenjoel

Een enorm grote wilde kastanjeboom in Lovenjoel moest wijken wegens stam-rot. In plaats van heel de boom in blokken te verzagen voor brandhout, contacteerde onze

Lees meer »

Studio Roosenberg

Atelier Circuler bouwde uit 100% recuperatiemateriaal, op de vijzen en bevestigingsmateriaal na, de geluidsstudio in CC De Roosenberg. De gordijnen en akoestische isolatie kwamen uit

Lees meer »