Open atelier

Maak kennis met de opengestelde werkplaats van Atelier Circuler!

Dit is een volledig uitgerust atelier waar hobbyisten, doe-het-zelvers, organisaties en semi-professionelen terecht kunnen om hun ideeën vorm te geven in hout, metaal en elektronica met of zonder begeleiding.

Workshops

Wij bieden verschillende workshops aan voor kleine en grote ervaringen met hout, metaal en elektronica.

Open Atelier

Workshops

Open Atelier

~ 05/01/2022 BELANGRIJK!

Het atelier is terug open vanaf 19 januari

Op 17 november 2021 werden de maatregelen i.v.m. Covid-19 verstrengd. Daarom hebben we besloten om in het atelier te werken met Covid safe ticket plus.

Dit betekent: Voor je komt werken gelieve spontaan je covid-safe certificaat voor te leggen en gedurende je hele werkbeurt is het verplicht je mondmasker aan te houden.

Onze opengestelde werkplaats ligt vlakbij het station van Leuven, Diestsepoort 15. Het Open Atelier bestaat uit een zeer uitgebreid houtbewerkingsatelier, een kleiner las-atelier en een elektronica-afdeling waar ook een 3D-printer ter beschikking staat.

Om veiligheidsredenen, is het volgen van een veiligheidsworkshop of een bewijs van bekwaamheid voorleggen verplicht alvorens men aan de slag in het Open Atelier!

Openingsuren Open Atelier:

  • Woensdag : 12u00 tot 18u00
  • Donderdag : 12u00 tot 18u00
  • Vrijdag : 12u00 tot 18u00
 

OP VOORHAND RESERVEREN IS VERPLICHT!

Op regelmatige basis bieden wij workshops aan, voornamelijk initiatieworkshops rond basiskennis in houtbewerking, metaalbewerking en elektronica.


Scholen en organisaties

Teambuilding of workshops voor groepen, zoals scholen en bedrijven en organisaties zijn mogelijk op aanvraag. Contacteer ons voor meer informatie.

Onze locatie


STELPLAATS LEUVEN

Het Open Atelier is gelegen in STELPLAATS, dit is een tijdelijk project in de oude stelplaatsen van De Lijn waarbij ruimte wordt geboden aan jonge initiatieven om zich te ontplooien zonder financiële druk. In dit oude gebouw werden vroeger herstellingen gedaan aan de bussen.

Sinds maart 2018 heeft het gebouw een enorme transformatie ondergaan en is het omgetoverd tot deze unieke ontmoetingsplaats! Bekijk op hun website zeker de andere fantastische organisaties en initiatieven van Stelplaats.

Studio Burn

De studio werking van BURn vzw, op de zolder van vleugel F, had nood aan een upgrade. BURn contacteerde Atelier Circuler voor de inkleding van

Lees meer »

Boomstambanken

Ken je onze boomstambanken al? Voor elke bank gebruiken we uitsluitend lokaal hout afkomstig van ons “gevallen hout-project”. Dit gaat over bomen die door een

Lees meer »

Leuvense stadsplank

Leuvense stadsplanken Deze snijplanken zijn gemaakt uit gerecupereerd rubberhout van ons Urban Mining-project, afkomstig van een voormalige wijnkast uit De Hoorn in Leuven. De Hoorn is een iconisch

Lees meer »

Studio Roosenberg

In CC De Roosenberg (Oud-Heverlee) bouwde Atelier Circuler een geluidsstudio en gebruikte daarvoor 100% recuperatiemateriaal: de gordijnen en akoestische isolatie kwamen uit de filmfabriek in

Lees meer »